недеља, 27. децембар 2020.

Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (3)

 

Први део: Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (1)


Други део: Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (2)

Национална асоцијација газираних пића – НСДА (The National Soft Drink Association – NSDA) се у почетку бунила, плашећи се будућих тужби од и због потрошача трајно повређених или убијених попијеним отровом.


већу зависност него крек кокаин, НСДА се уверила да ће наглим скоком профита од продаје безалкохолних пића с аспартамом лако надокнадити било какву будућу одговорност. Корпоративна похлепа побеђује и безазлени потрошачи аспартамске водице плаћају за то оштећеним здрављем.

Видео: Опасности од аспартама

Кокишка предводи поново (сећате ли се сахарина ?) и тровање аспартамом диетколичара почиње 1983. Као што се очекивало, продаја је порасла до небеса, јер милиони постају безнадежно зависни од слатког отрова послуженог у лименци. Осталима из индустрије безалкохолних пића допало се што су видели и брзо се прилагодише, подесно заборављајући све о својим почетним резервама да је аспартам смртоносна хемикалија. Треба зарадити, много, и то је све што им је заиста важно и у сваком случају!

Године 1985, неустрашен вишеструким оптужбама за корупцију и лажна истраживања поднетим против Серла, Монсанто купује компанију и формира нову аспартам-филијалу под називом НутраСвит компанија (NutraSweet Company). Када је мноштво независних научника и истраживача наставило да упозорава на токсичне ефекте аспартама, Монсанто креће у офанзиву, подмићује Национални институт за рак (National Cancer Institute) и снабдева их својим лажним резултатима и папирима, да институт може да тврди да формалдехид не изазива рак, тако да аспартам може да остане на тржишту.

Познати ефекти уношења аспартама у организам су: „Манија, бес, насиље, слепило, бол у костима, умор, повећана тежина, бол у грудима, кома, несаница, укоченост, депресија, зујање у ушима, слабост, грчеви, раздражљивост, мучнина, глувоћа , губитак памћења, осип, вртоглавица, главобоља, конвулзије, анксиозност, лупање срца, несвестица, грчеви, пролив, паника, ватра у устима. Болести које аспартам окида / мимикрира обухватају: дијабетес, мултиплу склерозу, лупус, епилепсију, Паркинсонову болест, туморе, побачај, неплодност, фибромијалгију, смрт новорођенчета, Алцхајмерову болест … “ (5)

Даље, 80% жалби поднетих ФДА на адитиве у храни је везано за аспартам, који је сада у више од 5000 производа, укључујући: дијетална и недијетална газирана пића и спортске напитке, проминцле, жвакаће гуме, замрзнуте десерте, колаче, торте, витамине, фармацеутске производе , млечне напитке, инстант чајеве, кафу, јогурт, храну за бебе и још много, много тога! Читајте етикете пажљиво и не купујте ништа што садржи овај ужас !

Усред свих смрти, болести, а нашло се ту и нешто корупције, Монсантова ФДА марионета Артур Хал даде оставку и одмах би ангажован од Серлове фирме за односе са јавношћу, као виши научни консултант. Не, није шала! Монсанто, ФДА и многе државне здравствене регулаторне агенције су постали једно те исто! Изгледа да је једини предуслов за постати повереник ФДА то да се неко време проводе било у Монсанту, било у неком другом корпусу картела фармацеутског организованог криминала .

1990-те: Монсанто троши милионе за победу над државним и федералним законодавством које корпорацији онемогућава зло, да настави да диоксинима, пестицидима и другим отровима који изазивају рак трује системе пијаће воде. Али, без обзира на то, Монсанто је безброј пута тужен за изазивање болести код својих радника, људи у околним подручјима и због урођених дефеката код беба.

Са својим ковчезима пуним милијардама профита, нагодба од 100 милиона долара се сматра малим трошком пословања и захваљујући ФДА, Конгресу и Белој кући, бизнис остаје веома добар. Толико добар да је Монсанто тужен за давање радиоактивног гвожђа трудницама (њих 829) да види шта ће се десити са њима.

У 1994, ФДА је поново а криминално одобрила најновију монструозност Монсанта, синтетички говеђи хормон раста (rBGH) произведен од генетски модификованих бактерија ешерихије коли, упркос очигледном бесу научне заједнице због његове опасности. Наравно, Монсанто тврди, да гнојаво млеко, пуно антибиотика и хормона, не само да је безбедно, већ заправо добро за вас!

Још горе, млекарске компаније, које одбијају да користе овај токсични крављи гној и што етикетирају своје производе као “rBGH-free”, тужене су од Монсанта, уз тврдњу да им то даје неправичну предност над конкурентима који га користе. У суштини, оно што Монсанто каже је „да, ми знамо да rBGH чини људе болесним, али није у реду да рекламирате да то није у вашим производима“.

Наредне године, компанија почиње производњу ђаволских ГМО усева толерантних на њен токсични хербицид Раундап. „Roundup-ready“ уљана репица, соја, кукуруз и Bt памук почели су да стижу на тржиште, рекламирани као сигурнија и здравија алтернатива својим органским не-ГМО ривалима. Пропаганда је очигледно одрадила посао, јер данас је преко 80% репице на тржишту њена ГМО сорта.

Неколико ствари које дефинитивно желите да избегнете у исхрани су ГМО соја, кукуруз, пшеница и уљана репица, упркос чињеници да многи “natural” здравствени експерти тврде да је ово последње здраво уље. Није, али ћете га наћи да загађује многе производе што су на полицама продавница прехрамбених намирница.

Јер ови ГМ усеви су и направљени тако да се „самоопрашују“, њима не треба природа или пчеле да то ураде за њих. То је као секс са самим собом да направите бебу. Да, да, Монсанто жели да уништи забаву и у томе. Али шалу на страну, у овоме постоји веома мрачан споредни план – збрисати светску популацију пчела.
…………………………………

nastavak : Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (4)


5. http://www.pfnh.org/article.php?id=65

Аутор: Ханзаи Е
Извор: The Complete History of Monsanto, The World’s Most Evil Corporation – Waking Times
Превео: Александар Јовановић

Нема коментара:

Постави коментар