недеља, 27. децембар 2020.

Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (5)

 

Први део: Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (1)

Други део: Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (2)

Трећи део: Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (3)

Четврти део: Комплетна историја Монсанта, зле корпорације без премца (4)

Чудовиште расте све веће: Монсанто се спаја са Фармација & Апџон (Pharmacia & Upjohn), затим одваја од свог хемијског бизниса и онда ребрендује као пољопривредна компанија.

Да, тачно, хемијска компанија чији су производи девастирали животну средину, убили милионе људи и дивљих животиња током свих тих година, сада хоће да поверујемо да производи безбедне и хранљиве намирнице које више неће убијати људе. То је изузетно тешко продати, због чега Монсанто наставља да расте спајањима и тајним партнерствима.

Пошто је ривал ДиПон превелика корпорација да би се дозволило спајање с њом, они уместо тога формирају тајно партнерство у којем сваки партнер пристаје да одустане од постојећих патентних тужби против другог партнера и започињу размену ГМО технологије на обострану корист. Лаички речено, заједно ће бити превише моћни и политички повезани да би их било шта могло спречити да поседују монопол на пољопривреду; „Контролишите залихе хране и контролисаћете људе!

Није све тако ружичасто. Чудовиште је у више наврата тужено за стотине милиона долара због изазивања болести, деформитета новорођенчади  и смрти изазваних илегалним одлагањем свакојаких полихлорованих бифенила (PCB) у подземне воде, а стално лаже о безбедности производа – знате, посао као и обично.

Чудовиште често истрајава и доказује да га је тешко убити, јер почиње с подношењем неоснованих тужби против фармера уз тврдњу да му угрожавају његове патенте на терминатор-семе. У практично свим случајевима, нежељено семе је на фармерову земљу развејао ветар са суседне фарме с терминаторским семеном. И не само да је ово ужасно семе уништило усеве „органског“ фармера, већ га је тужба одвела у стечај – Врховни суд је обарао пресуде нижих судова и сваки пут стао на Монсантову страну.

Монструм истовремено почиње с подношењем патената на технике оплодње свиња, тврдећи да је узгајање животиње, на било који начин, слично његовом патенту и да му даје право на власништво. Подношењем тако лабавих патената постало је очигледно да жели да тврди како све свиње узгајане широм света угрожавају његов патент.

Глобални тероризам се шири на Индију; преко 100 000 пољопривредника који су због пропасти ГМО усева отишли у стечај извршава самоубиство испијањем Раундапа, да њихове породице имају право на исплату животног осигурања. Као одговор, монструм користи ситуацију тако што медије узбуњује/обавештава о новом пројекту, да ће помоћи ситним индијским фармерима донирањем управо онога што проузроковало да усеви пропадну! „Форбс“ је затим монструма наградио титулом „компанија године„. Мучно, али истинито.

Још проблематичније је то што је Хол фудс ( Whole Foods), корпорација која се самоозначава као органска, природна и еколошка доказано све само то не. Одбија да подржи Предлог 37 (Proposition 37), меру Калифорније за етикетирање ГМО, тако помогавши да Монсанто и његова ГМО братија на крају победе и да се мера не усвоји.

Зашто? Јер Хол фудс је у кревету с Монсантом већ дуго, потајно пунећи своје полице са прецењеним, лажима рекламираним „природним и органским“ смећем, пуним ГМО, пестицида, rBGH, хормона и антибиотика. Наравно да не жели обавезно означавање, изложили би се као Whole Frauds и Whore Foods што заиста јесу!

Међутим, када се преко двадесет „биотек-френдли“ компанија, укључујући Волмарт, Пепсико и КоАгру прошле године нашло с ФДА у подршци закона о обавезном обележавању, ово је, после борбе зубима и ноктима да победи Предлог 37, Хол фудс видео као прилику да спасе образ; постаје први трговински ланац  који је објавио да ће обавезно означавати своје ГМО производе од  …  2018! Ух, хвала за ништа, курвоштијо.

А ако мислите да је саучесницима компаније изненада нарасла савест, размислите поново. Они једноставно реагују на повике јавности због пораза Предлога 37 тако што шврљкају лажне законе о обавезном етикетирању ГМО да би избегли било какве стварне промене и одржали статус кво нетакнут.

Да додају со увреде на светску рану, Монсанто и његови партнери у злочину Арчер Денијелс Мидленд ( Archer Daniels Midland), Содексо (Sodexo) и Тајсон фудс (Tyson Foods) пишу и спонзоришу Закон о модернизацији безбедности хране у 2009: Представнички дом 875 (The Food Safety Modernization Act of 2009: HR 875). Овај криминални „закон““ даје корпоративним фармама-фабрикама монопол на полицију и контролисање свих намирница – било где, укључујући и сопствено двориште, и да изриче оштре и затворске казне за оне који не користе хемикалије и ђубрива. Председнику Обами је ово звучало разумно и дао је своју сагласност.

Са овим законом, Монсанто може да тврди да је само ГМ храна безбедна, а да је органска или домаћа храна потенцијални преносилац болести и стога се мора изрегулисати до непостојања а ради безбедности света. Ако је исхрана ГМ пестицидним јајцима Монсантова идеја безбедне хране, ја бих да мислим да је остатак света довољно паметан да је се прође.

Када су даља открића отворила поглед на праве намера овог зла гиганта, Монсанто је израдио HR 933 Continuing Resolution, звани Закон о Монсантовој заштити, који је Обама, опет аутоматски, потписао. Овај закон каже, да, без обзира на то колико су штетни Монсантови ГМО усеви и без обзира на то колико опустошили земљу, амерички федерални судови не могу да га спрече да настави да их сади где год му је згодно. И да, Обама је потписао одредбу која издиже Монсанто изнад свих закона и чини га моћнијим од саме владе. Морамо да се запитамо ко је заиста задужен за државу, он није сигурно!

Е, онда долази прекретница када корпорација постаје превише зла и свет креће у контранапад … жестоко! Многе земље осуђују Монсанто за злочине против човечности и потпуно их забрањују, говорећи му да “get the f#<k out and stay out!”.

Свет је постао свеснији чињенице да монструм не жели контролу над глобалном производњом хране једноставно ради профита. Не, после више од једног века смрти и разарања постало је јасно да му је примарни циљ уништити људско здравље и животну средину, свет претворити у мон-сатанистички пакао на Земљи!

Истраживање самог имена открива да му је порекло латинско, да значи „мој светац“, што може да објасни зашто га критичари често називају  „Мој Сатана“. Још је интересантније да су слободни зидари и друга езотерична друштва додељивали бројеве сваком слову нашег, на латинском заснованом, абецедног система. Према том систему бројева, како би се Монсанто писао? Наравно: 6-6-6!

Знајте да није све изгубљено. Зло увек на крају губи када се изложи светлу истине, као што се сада догађа.Чињеница да (Монсантова) влада сматра да је неопходно донети очајнички закон да заштити свог правог лидера то доказује. Избачен другде, Сједињене Државе су Монсантово последње упориште.

Ипак, чак и овде су многи почели да узвраћају, да протествују и одбијају ГМО монструозности, бирајући да сами гаје храну или је купују на локалним пијацама, уместо у (монсантовским) корпорацијским прехрамбеним ланцима .

Пробуђени људи такође почињу да увиђају да су заведени од стране корпоративних варалица и криминалаца из федералне владе,  отрованих превеликом моћи, контролом и похлепом, што је резултирало стварањем монструозне и ван контроле звери.

И како народ гласа против њих тако што бира да не купује ГМО отров, Монсатови удови се одсецају, полако али сигурно, бацајући га на колена, да завршни с органским мачем у свом срцу поцрнелом. То је оно с чим ће се заувек окончати владавина терора!

Извори:
(1,3) http://bestmeal.info/monsanto/company-history.shtml
(2) http://www.sourcewatch.org/index.php/Monsanto
(4,5) http://www.pfnh.org/article.php?id=65

Крај

Аутор: Ханзаи Е
Извор: The Complete History of Monsanto, The World’s Most Evil Corporation – Waking Times
Превео: Александар Јовановић

izvor http://www.magacinportal.com

Нема коментара:

Постави коментар